zaterdag 22 september 2012

Zweeds geïnspireerde armband / Swedish inspired bracelet

Heb intussen al surfend op het internet het Zweedse borduurwerk ontdekt: vrolijk, kleurig en bovendien een nog volop levende traditie. Ik stuitte op een aantal mooie blogs zoals http://www.brodera.nu/blogghttp://www.karinholmberg.se/ en http://linaholm.com/?page_id=4. Op die laatste staan een aantal ronduit schitterend geborduurde armbanden, gemaakt door de zeer bekwame Lina Holm: zie http://linaholm.com/?page_id=8 (klik op de afbeeldingen voor een groter formaat). Zonder de pretentie dit verfijnde handwerk te kunnen evenaren, wilde ik graag iets in die aard uitproberen.
Heb de patronen op die armbanden dus eens goed bekeken, en ben toen, na het maken van een klein schetsje, aan de slag gegaan:


Het resultaat:
Sluiting met een knoopje en een gehaakt lusje:


Volgende keer probeer ik de rand nog wat netter af te werken. Heb intussen een boek uit Zweden besteld over borduren op wol (http://www.hemslojdensforlag.se/sv-SE/shop/1122-Vaara_boecker/3257-Brodera_paa_ylle!.aspx), en zal me dus verder kunnen bekwamen!

5 opmerkingen:

 1. I´m glad that you got inspired!

  /Lina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inte så vackert som dina broderier förstås. Jag beundrar dig verkligen!

   Verwijderen
 2. Ziet er super uit zeg, ik ontdekte dit boek net via een ander blog, en afgelopen zomer waren we voor het eerst in zweden - dank je wel voor alle links, die ga ik eens op mijn gemakje bekijken. Je armband inspireert in elk geval zeker wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dit vind ik ook erg mooi!! groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lindo trabajo ,,que tela usas? gracias

  BeantwoordenVerwijderen