woensdag 24 juli 2013

Mail art

De laatste tijd herontdek ik het plezier van brieven schrijven op papier, met pen en inkt. Dit dankzij mijn creatieve facebookvriendin Fenna die de laatste tijd nogal bezig is met "mail art", volgens Wikipedia "een vorm van beeldende kunst uit de jaren '60 waarbij de communicatie per post het medium is". Blijkbaar in deze tijden van vluchtig e-mail-contact opnieuw een soort hype, want als je een beetje op internet zoekt stuit je op tal van afbeeldingen en mensen die hiermee bezig zijn. Heel wat voorbeelden vind je ook op Fenna's blog, waarop ze haar kleurrijke, expressieve tekeningen en collages voorstelt.

Zelf heb ik nooit grote ambities gekoesterd op het vlak van beeldende kunst (hoewel het in mijn familie zit, zie de blogs van mijn moeder en zus), maar nadat ik een eerste prachtbrief van Fenna in de bus kreeg -


- begon het weer flink te kriebelen en ging ik lustig aan het knippen en plakken:


Aan het resultaat kan je zien dat ik toen nog in de ban was van de Hokusai-tentoonstelling die ik net had bezocht! Even later viel er weer zo'n heerlijk versierde enveloppe in de bus:


Mijn antwoord hierop:


Sinds deze (ook inhoudelijk rijke) correspondentie open ik de brievenbus met een popelend, nieuwsgierig gevoel dat doet denken aan vroegere tijden, toen er nog geen internet bestond en de kans op een leuke brief van een vriend of vriendin een stuk groter was dan nu. Vanochtend werd mijn ongeduld bevredigd:


Wat er allemaal IN die feestelijke enveloppes zit, verklap ik lekker niet ;-)
En nu is het dus weer mijn beurt. Misschien wordt het wel een brief vanuit het Zweedse vakantiehuisje waar ik gauw naartoe ga. Mijn tekenspullen gaan alvast mee de valies in! Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten