zondag 9 februari 2014

Droominterieurtjes te Skansen

Het is jullie wellicht al opgevallen: ik verlang naar Zweden. En dan blader ik graag nog eens door mijn foto's van vroegere reizen. Deze blog is een prima middel om ze eens te ordenen per thema!

Ik heb een zwak voor de traditonele Zweedse interieurs. Wat dat betreft is het openluchtmuseum Skansen te Stockholm een echt paradijs. Dit eerste openluchtmuseum ter wereld werd aan het eind van de 19de eeuw opgericht, met de bedoeling het leven in Zweden uit te beelden door de geschiedenis heen. Verschillende bevolkingsklassen, eeuwen en streken in Zweden passeren de revue. De gebouwen die je van binnen- en van buitenuit kan bezichtigen (vaak worden binnenin kunstambachten of oude gebruiken gedemonstreerd, je kan ook altijd uitleg vragen aan de "bewoners" in aangepaste klederdracht), werden op verschillende plekken in het land voorzichtig afgebroken en tot in de details weer opgebouwd op het Stockholmse eiland Djurgården.

Hier vind je een greep uit mijn foto's van ons laatste bezoek, een jaar of vijf geleden. Jammer genoeg kan ik me niet altijd meer goed herinneren wat wát is en uit welke periode, maar op zich zijn deze huisjes en kamers al een lust voor het oog...


  

 


  

1 opmerking:

  1. Dat is nu leuk dat ik even binnen kan kijken. Tijdens ons bezoek (in voor of naseizoen, weet het even niet meer) waren de meeste huizen gesloten.

    BeantwoordenVerwijderen